Horváth Andi Kozmetika

9024 Győr, Ikva utca 21.
horvathandi13@gmail.com

Bejelentkezés:
+36 20 427 2424

Dermaroller

Kollagén indukciós terápia

A dermaroller használata során egy apró, de sűrű tűfelületű (6-8 sorban 160-192 db apró tű) hengert görgetek végig az arcon, s ezzel 0,5-2 mm-es mélységű mikrosérüléseket okozva beindítom a bőr természetes regenerációs folyamatát. De nézzük picit részletesebben: A derma rolleres kezelés két hatást fejt ki egyszerre, melyek egymást segítve látványos és tartós végeredményt produkálnak..

1. Kollagén termelés

A kollagén a bőr kötőszövetének egyik legfontosabb összetevője, mivel a kollagénnek köszönhető a bőr rugalmassága. A szervezetünkben található kollagén vízmegkötő képessége fokozatosan csökken a kor előrehal adtával, így bőrünk elveszti rugalmasságát és ráncok jelennek meg. Bár nincs külső látható jele a károsodásnak, az eljárás során a kis mikro tűk sok apró sebet ejtenek a bőrben. Ez nem látható és nem érezhető, mivel a „károsodás” nagyon apró. Ennek a folyamat következményeként beindul a test öngyógyító folyamata. A test kollagént és elasztint kezd termelni – ez a két fő kulcsfontosságú építőeleme a bőrnek. Mivel nem történt meg a már meglévő „öreg” kollagén eltávolítása, a létrejövő új kollagén formációk hozzáadódnak a meglévő kollagén szintekhez. A beindított kollagén képző folyamat természetes, így a kezelés befejezése után is még hónapokig fejti ki hatását. A kollagén képződése egyénfüggő. Függ a kortól, a tű hosszától, az étrendtől és az általános állapottól. Ami biztos, hogy a kezelés végén látható és érezhető eredményt fogsz tapasztalni.

2. Hatóanyagok bejuttatása kellő mélységbe, közvetlenül a problémás sejtekhez.

A Dermaroller kezelés egy új, hatékony eljárás a bőrön keresztül történő hatóanyag bejuttatásra. A bőr feladata, hogy megvédje testünket a külső behatásokkal szemben, ezért a külsőleg használt krémek hatóanyagait sem engedi felszívódni, így csak kis mértékben jutnak be a kellő mélységbe, ahol látványos eredményt tudnának produkálni. A bőr megszúrása átmenetileg áttöri ezt a védőréteget, és levetővé teszi nagy mennyiségű hatóanyag bejuttatását, a kellő mélységbe, közvetlenül az adott bőrproblémáért felelős sejtekhez. A mikro tűk által steril csatornák képeződnek, melyeken keresztül a kezeléshez kívánt steril hatóanyagokat bejuttathatjuk a kellő mélységbe, ahol aztán látványos és tartós eredmény produkálva fejtik ki hatásukat. Ezek a mikro csatornák egy órán belül spontán bezáródnak. A helyesen megválasztott hatóanyagokkal látványos és tartós eredmény érhető el.

A Dermarollert sikeresen alkalmazom a következő problémákra:

 • aknék, hegek és műtéti hegek kezelésére
 • mély ráncok eltüntetésére, halványítására
 • striák (terhességi, elhízási csíkok) eltüntetésére
 • cellulit csökkentésére
 • atrófiás hegek kezelésére
 • száraz bőr kezelése
 • megereszkedett, petyhüdt bőr kezelésére az egész testen
 • ráncok (különösen a száj körül és szarkalábaknál)
 • tág pórusok kezelésére
 • bőrfeszesítés, lifting kezelésre
 • bárányhimlő után visszamaradt kis besüppedésekre
 • pigment hiányosságnál (hipo pigmentáció) melynek eredménye hegesedés
 • öregségi foltok

A kezelés után enyhe bőrpír jelentkezhet , amely általában másnapra elmúlik, illetve előfordulhat enyhe vérzés is. Nagyon fontos betartani, hogy a kezelést követő napokban, napozás, szoláriumozás nem ajánlott. A rollert az első kezelésnél meg kell vásárolni. A készüléket csak a te bőrödre alkalmazom! Kezelés előtt és után fertőtlenítem és a neveddel ellátott dobozban tárolom!